Brannpanel – Brannimpregnert heltre og kryssfinér

Brannpanel er en serie av produkter i tre og finér som tilføres brannhemmende egenskaper gjennom en nøye kontrollert vakuum- og trykkprosess. Brannpanel produktserien består av utvendig kledning, innvendig panel, spiler, kryssfinér og konstruksjonsvirke. Brannpanel er velegnet for bruk i miljøer hvor det stilles de høyeste krav til materialets prestasjon ved brannpåkjenning. Gjennom Brannpanel serien kan vi tilby brannimpregnert tre til innvendig og utvendig bruk.

Godkjent Sluttprodukt

Brannpanel av heltre og kryssfinér er i seg selv sertifisert K210/B-s1,d0 da brannbeskyttelsen er fiksert inne i treets cellestruktur. Dette gir således beskyttelse på treets alle fire sider.

CE-Sertifisert

Brannimpregneringen foregår industrielt og er nøye overvåket av kontrollsystemer. Woodsafes produksjon av brannimpregnert tre er CE sertifisert og kontrollert av tredjepart. Dette gir deg som kunde den trygghet, at materialene oppfyller de lovpålagte egenskaper og at CE sertifiseringen er en garanti for dette.

Langtidsbestandig Brannbeskyttelse

Brannpanel tilføres forbedrede egenskaper mot brann under vakuum og trykk. Etter nøye nedtørking forblir brannimpregneringsmidlet inne i treverkets cellestruktur. Brannpanel har langtidsbestandige egenskaper mot brann iht. CEN/TS 15912 DRF EXT, INT1, INT2.

Korrosjon

Korrosjon innebærer ikke bare nedbrytningen av innfestingsmaterialer, men kan også forårsake nedbrytning av lim som benyttes i finér og limtre. Brannbeskyttelsesmidlet som vi benytter er kontrollert, og medfører ingen nedbrytning av innfestingsmateriale eller lim.

Enkelt Vedlikehold

Brannbeskyttelsesmidlet som benyttes i Brannpanel stiller ingen særskilte krav til hvem som skal påføre toppstrøk av overflatebehandling på byggeplass. Brannbeskyttelsen er inne i selve trevrket, og ved fremtidig vedlikehold kan man male / beise produktet, uten at det er behov for sertifisert personell ved påføring.

Ingen Saltutslag

Brannbeskyttelsesmidlet som benyttes er en avansert vannbasert løsning, og er ikke basert på salter. Vårt brannimpregneringsmiddel har egenskaper som gjør at treverkets naturlige fuktopptak ikke økes etter endt brannimpregnering. Midlet tilført er stabilt, og forblir inne i treverkets cellestruktur. I Brannpanel produktserien forekommer det ikke saltutslag.